Ateliere 2020

Dacă ești pasionat de domeniul diplomației și dreptului internațional, simte-te ca acasă! Acest atelier este pentru oamenii care gândesc și privesc global.

Pe tărâmul negocierii vom avea parte de îndrumători pe măsură. Invitate care fac pace cu fiecare cuvânt și le rânduiesc la timpul și locul potrivit. Vom discuta despre Diplomație și Drept internațional cu Maria Vîzdoagă și Augustina Șiman.

Valeria_Lembas
Moderator - Valeria Lembas
Augustina_Serban
Speaker - Augustina Șiman, Diplomat acrediat pe lîngă Organizația Națiunilor Unite(ONU)

Augustina Șiman este doctorandă în drept internațional și Absolventă a Facultății de Drept USM. Absolventă a cursurilor diplomatice organizate de Academia Diplomatică de la Viena și de Institutul Diplomatic Român; Bursier ONU, Absolventă a studiilor aprofundate de drept internațional organizate de Organizația Națiunilor Unite și Academia de Drept Internațional de la Haga.

Maria_Vîzdoagă
Speaker - Maria Vîzdoagă, Juristă specializată în dreptul internațional

Maria Vîzdoagă este avocat licențiat în New York specializată în dreptul internațional; LL.M. obținut la Columbia Law School din New York; Cercetătoare științifică la Fordham Law School, New York; Legal Fellow în cadrul Public Interest Law Network; MA în Studii Europene la Universitatea Leiden, Olanda.

Ați auzit de citatul lui Marc Chagall, „Arta mi se pare mai întâi de toate o stare sufletească”? Noi suntem de aceeași părere, astfel te invităm să cercetăm împreună această condiție a spiritului uman.

Invitații noștri vor fi Silvia Busuioc și Constantin Botezat. Stai să vezi cât de viu și intens pot povesti ei despre ce înseamnă să-ți asumi o viață trăită în numele artei!

Valeriu Țurcanu
Moderator - Valeriu Țurcanu

Masterand în managementul administrațiilor publice și coordonatorul de evenimente în cadrul GSORM 2020.

Silvia Busioc
Speaker - Silvia Busuioc, Actriță, producătoare și scenaristă
Constatin Botezat
Speaker - Constantin Botezat, Pictor și ilustrator

Constantin Botezat este pictor și ilustrator în compania Mazzy din Londra. Tinerilor GSORM 2020, el li se adresează cu gândul „Cel mai important este să rămâneți încrezători în forțele proprii, să fiți cât mai activi și prin munca depusă zilnic să schimbați spre bine comunitatea voastră, astfel veți fi mereu apreciați oriunde ați fi în această lume.”

Transformarea digitală se află în topul priorităților în strategiile de dezvoltare ale organizațiilor la nivel global, conform unui sondaj realizat de Forbes Insights. Era digitală revoluționează sectoare de activitate, schimbă modul în care companiile globale și guvernele funcționează. Cum se poate situa Moldova la acest aspect? Ce se întreprinde la nivel local și cum era digitală poate să aducă schimbări în Moldova? Cum pot fi schimbate anumite procese și cum putem folosi noile tehnologii pentru a crea un impact acasă? Acestea sunt câteva din întrebările pe care ne  dorim să le discutăm cu invitații.

IMG_4827.HEIC
Moderator - Mihaela Vodă
ion-sturza
Speaker - Ion Sturza, Om de afaceri și investitor
Anastasia Haraz
Speaker - Anastasia Haraz, Fondatoarea Floral Soul
sergiu-soltan
Speaker - Sergiu Soltan, Co-Founder, Primul președinte JCI Moldova