Comunicat de presă

Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova” a desemnat lista studenților nominalizați pentru premii în cele 11 categorii

Astăzi 19 decembrie 2013, Juriul evenimentului a dat publicității lista studenților nominalizați în cele 11 categorii de premiere. Lista este accesibilă la adresa: www.galastudentilor.md/nominalizari . Învingătorii în fiecare categorie vor fi anunțați pe data de 4 ianuarie 2014 – zi în care la Chișinău va avea loc ceremonia oficială a evenimentului Gala Studenților Originari din Republica Moldova.
Juriul concursului este format din personalități marcante ale vieții publice din Republica Moldova și din afara țării (profesori, cercetători, oameni de afaceri, jurnaliști). În urma finalizării procesului de analiză a celor peste 200 de candidaturi parvenite, membrii Juriului au remarcat excelenta calitate a dosarelor prezentate la concurs, și au apreciat faptul că prima ediție a evenimentului s-a bucurat de un succes extraordinar, dovadă a acestui fapt fiind numărul impresionant de dosare depuse.
Echipa de pilotare a proiectului, formată din 11 persoane din 7 țări diferite, se află la etapa finalizării ultimelor pregătiri pentru desfășurarea evenimentului.
Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” este la prima sa ediție, și în acest an se desfășoară sub înaltul patronaj al domnului Iurie Leancă, Prim-Ministru al Republicii Moldova. Proiectul este finanțat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora (Cancelaria de Stat a Republicii Moldova) și Proiectul Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”