Criteriile de selecție

Gala Studenților Originari din Republica Moldova ne oferă posibilitatea să cunoaștem atât tineri care sunt studenți buni și foarte buni, cât și persoane multilateral dezvoltate, care fac voluntariat și cărora le pasă de problemele cu care se confruntă societatea din Moldova.  

Prin acest concurs, vom încerca să identificăm și să promovăm tinerii care se potrivesc cel mai bine cu profilul membrului ideal al Ligii Studenților Originari din Republica Moldova. De aceea, te invităm să citești cu atenție Criteriile de selecție și să înțelegi ce așteptăm de la tine și dosarul tău.

I. Excelență academică și profesională

Vom aprecia reușitele tale academice, gândirea critică și practica profesională. Specialitatea ta și notele tale contează la fel de mult ca și ceea ce faci cu ele. Ai scris vreo lucrare academică sau vreun articol științific – noi vrem să cunoaștem!

Pregătește transcriptul tău pentru toți anii compleți de studii la momentul depuneri dosarului, CV-ul tău unde menționezi dacă ai vreun job sau stagiu în domeniul tău de studii (sau unul adiacent) și atașează (sau pune un link la) cea mai relevantă publicație pe care o ai în domeniul tău de studii.

Indicatori:

  • Nota medie generală pentru toți anii compleți la momentul depunerii dosarului;
  • Publicație: lucrarea de final de licență/masterat/doctorat, carte, studiu, articol publicistic sau academic, operă literară, podcast, video, interviu, sau orice alt material vizual/audio/textual relevant studiilor tale;
  • Job, stagiu, voluntariat sau orice experiență profesională relevantă domeniului tău.

Modalitate: răspuns scurt, atașare CV, link/pdf.

II. Activitate extracurriculară (opțional)

Pe lângă un creier extraordinar, credem că laureatul ideal al Galei SORM trebuie să aibă și o inimă de aur. Astfel, dacă ești foarte empatic/ă și ai făcut sau faci voluntariat pentru o cauză nobilă, te rugăm să ne zici. Indică organizația, rolul, de cât timp ești parte a soluției și care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o, făcând voluntariat.

Indicatori: dovadă de voluntariat, empatie, activism, networking, lucru în ehcipă, etc.

Modalitate: răspuns (video)

III. Promovarea Republicii Moldova

Suntem siguri că de multe ori ai fost întrebat despre originile tale, adică despre Moldova. Poate chiar ai făcut vreo prezentare de țară sau cină națională. Suntem foarte curioși să aflăm cum promovezi imaginea țării și pe ce aspecte pui accent.

Indicator: activități de promovare a RM, evidențierea patrimoniului național, etc.

Modalitate: răspuns (video)

IV. Implicarea în dezvoltarea Republicii Moldova

Pe lângă lucruri frumoase de promovat, în Moldova avem și probleme de soluționat. De aceea te rugăm să ne spui ce oportunități de dezvoltare a Moldovei vezi din perspectiva ta academică și profesională și cum acestea pot fi soluționate. De asemenea, te rugăm să ne zici ce rol crezi că ai putea avea în prezent și/sau viitor în soluționarea acestor probleme.

Indicatori: empatie, sesizarea problemei, ideea, soluția, viziunea, modul de implementare, leadership, netwroking, influență, reziliență, creativitate, abilități de comunicare, etc.

Modalitate: răspuns (video)

Acum știi totul despre laureatul ideal al Galei SORM.

Îți dorim succes în completarea formularului!