Echipa 2016

„To improve is to change; to be perfect is to change often.”
Winton Churchill

Ediția a IV-a a Galei Studenților Originari din Republica Moldova se vrea una cu un suflu reînnoit, de aceea a fost creată și o echipă totalmente nouă, care vine cu o abordare inovativă a conceptului GSORM.

numeDaniela Avramioti
Account Manager – Hogarth Worldwide.

Absolventă a Facultății de Matematică, Management și Finanțe, în prezent activează în calitate de Account Manager în cadrul unei agenții de publicitate – Hogarth Worldwide. Are 7 ani de experiență de trai peste hotare, 6 dintre ei petrecându-i în Marea Britanie, iar 1 an în Italia.
Studiile le-a făcut în UK, absolvind cu diploma A-Levels la Bromsgrove School, urmând mai apoi cursul de licență la King’s College London.
A făcut parte din programul de burse HMC, unde susține că a avut onoarea de a cunoaște unii dintre cei mai inteligenți și mai veseli oameni.
Visează să călătorească în întreaga lume, să acumuleze destulă experiență și cunoștințe pentru a putea avea un impact asupra celor din jur.

Date de contact: [email protected]

numeVictoria Capcelea
Studentă EM Business School din Strasbourg

Pasionată de antreprenoriat și leadership, Victoria își face în prezent studiile de masterat la EM Business School din Strasbourg și este asistentă în managementul programelor la Faurecia. A absolvit facultatea de economie și management din Strasbourg și a petrecut un an de schimb de experiență în Shanghai. Între timp a facut internshipuri la Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova, la institutul Stralang si la Start-up-ul The CareVoice din Shanghai. Activitățile sociale îi ocupă o parte importantă din viață, fiind fostă președintă a comitetului local din Strasbourg al organizației AIESEC și actuală membră al comitetului AIESEC Alumni France. A făcut parte din echipa organizatrică al ediției 2014 al TEDxUniversitéStrasbourg. Timpul liber și-l petrece hoinărind prin țări străine, descoperind culturi și oameni inspiraționali.

Date de contact: [email protected]

numeCorina Darii
Studentă la HEC Montréal

Studentă în gestiune internațională, sunt pasionată de călătorii și de limbi străine. Am studiat și lucrat în mai multe tări, ceea ce m-a făcut să cresc enorm ca persoană. Pasiunea de a descoperi lumea m-a adus până-n Montréal, acum cateva zile, pentru a-mi face masterul.
Văzând de ce sunt capabili studenții noștri în lumea-ntreagă, sunt mândră că fac parte în acest proiect frumos și ambițios

Date de contact: [email protected]

numeAna Efros

După absolvirea universității Stockholm School of Economics in Riga, specialitatea marketing și antreprenoriat, Ana a revenit acasă în 2014. În prezent, ea lucrează în calitate de ofițer de comunicare a unui ONG ce activează în domeniul sănătății publice și se numește AFI: Act for Involvement. Totodată, ea este responsabilă și de activitățile de comunicare ale Oficiul Național Erasmus+. Pe lîngă acestea, Ana se implică activ și în proiecte de promovare a educației digitale și IT în rîndul tinerelor, precum sunt GirlsGoIT și Technovation Challenge. Anul acesta, echipa mentorată de Ana au ajuns în San Francisco la World Pitch Summit. Ana este unul din membrii fondatori ai Forumului Studenților Reveniți.

Date de contact: [email protected]

numeAna-Maria Munteanu
Președinte al „Forumului Absolvenților Reveniți” (FAR)


Ana-Maria este absolventă a Facultății de drept, științe politice și gestiune, Université de Strasbourg, unde s-a specializat în Drept UE și Drepturile Omului.
Revenind în Moldova în 2014, după 6 ani de studii și experiență în Franța, Ana-Maria a gustat, pe rând, din sfera publică, privată și non-guvernamentală. În calitate de consultant pentru atragerea fondurilor europene, tânăra a lucrat cu proiecte atât din domeniul inovațiilor tehnologice precum și de dezvoltare instituțională a structurilor publice, după care a decis ferm să redevină jurist, activând astăzi în sfera publică, în domeniul drepturilor omului.
În anul revenirii, fiind inspirată de capacitatea celor ce au studiat peste hotare de a mișca din loc lucrurile din țară, Ana-Maria a inițiat și a fondat, alături de alți 12 tineri, „Forumul Absolvenților Reveniți” (FAR), fiind și Președintele acestuia.

Date de contact: [email protected]

numeTamara Nicolaescu
Studentă la College of Europe

Licențiată în Științe Economice și Management la Universitatea Rennes 1, Franța, Tamara urmează un master în Economie Europeană la College of Europe, în Bruges, Belgia.
Laureată a celei de-a treia ediții a GSORM 2015.
În timpul studiilor a realizat stagii in cadrul mai multor instituții din sectorul privat dar și cel public precum: Mobiasbanca, Ministerul Afacerilor Externe al RM, AXA (Franța), Allianz (Franța).
Adoră călătoriile, ceaiul și să cunoască oameni frumoși.

Date de contact: [email protected]

numeDragoş Preda
Senior Research Fellow Eurisc Foundation

Spirit transdisciplinar, inițiator și co-organizator a numeroase proiecte sociale, culturale, educaționale din societatea civilă și din mediul public-privat din România, Dragoș Preda construiește și susține inițiative de impact printre cele mai cunoscute proiecte numărându-se Forumul Educației, Gala Clasic e Fantastic, Biblioteca de carte românească de la Torino, Simfonism Scandinav de inspirație românească, expoziția de pictură Paris Vs București, etc., precum și numeroase conferinte axate pe rolul României în plan regional și internațional. Fondator al CRREDAE și al Clubului pentru România, DP rămâne atașat de proiectul/ organizația de suflet: Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS), ținând să reitereze sincere mulțumiri membriilor pentru călătoria minunată parcursă alături de aceștia.
Revenind de curând în țară pentru a II-a oară, după o bursă a Guvernului francez la Ecole Nationale d’Administration și un Master 2 în cadrul Paris 1 Pantheon-Sorbonne, DP continuă să fie implicat în numeroase organizații ale societății civile, participând în trecut la jurizarea unor evenimente precum UN Youth Delegate, Gala Premiilor în Educație, Gala Societății Civile, etc.

De ce Gala Studenților Originari din Republica Moldova? Pe scurt: din NOSTALGIE! Nostalgia clipelor de neuitat alături de LSRS, cea a filialei LSRS Republica Moldova devenită LSB, a OSB, a Donează o carte peste Prut, a Succes în România, etc.
… a oamenilor minunați alături de care am forjat caracterul, temperat furiile și râs în clipe grele… ACASĂ rămâne ACASĂ și în limba noastră sună cel mai primitor…
Mă înclin demersului și curajului echipei organizatoare a GSORM și le urez mult succes și mulți, mulți ani înainte!

Date de contact: [email protected]

numeViorica Sîrghii
Studentă la Montanuniversitaet Leoben

Laureată GSORM 2015 și inginer în devenire, Viorica este absolventă a Universității Petrol-Gaze din Ploiești, România, în prezent studentă la Masterat în cadrul universității Montanuniversitaet Leoben, Austria, specilaizarea Petroleum Engineering. A participat la diverse conferințe științifice internaționale cu cercetări din domeniul profesional, este voluntar în domeniul drepturilor omului în cadrul Amnesty International, fost membru în Parlamentul Tinerilor din RM, membru al echipei de organizare a programului de mentorat MentorMe. Experiența acumulată în urma activităilor de mai sus, dar și interacțiunile interculturale trăite în anii de studenție i-au hrănit spiritul curios și ambițios. Drept rezultat, Viorica astăzi face parte din această echipă tânără, care vrea să aducă schimbarea la ei acasă.

Date de contact: [email protected]

numeTatiana Vlas

Absolventă a Universității Paris-Dauphine și Panthéon-Sorbonne, Franța
Facultatea Economie, specializarea: „Managementul performanței”.
Experiență: 4 ani, Controlor de gestiune industrială, grupuri franceze mondiale.
„Cu cât muncesc mai mult cu atât mi se pare că am mai mult noroc” Thomas Jefferson
Pasionată de antreprenoriat și industrie, crede că Moldova, prin poziția sa geografică și nivelul ei de dezvoltare, este locul ideal unde putem să ne realizăm, dupa ce ne readaptăm și imunizam.
“Succesul nu este final. Eșecul nu este fatal. Ceea ce contează este curajul să continui” Winston Churchill
Revenită acasă în 2016, Membru FAR
Călătoriile, sportul și activitățile asociative îi fac viața mai colorată și mai frumoasă.

Date de contact: [email protected]