Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României, susține GSORM

Stimaţi participanţi,

Gala Studenţilor originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică
este un prilej deosebit pentru a transmite un salut călduros tuturor celor care se reunesc la acest eveniment organizat în premieră.
Elanul, interesul şi respectul pe care îl manifestaţi faţă de păstrarea şi perpetuarea valorilor româneşti peste tot în lume este admirabilă. Obiectivele propuse sunt dovada unui curaj promiţător, iar atingerea lor este obligaţia morală a fiecărui tânăr încrezător într-un viitor mai bun pentru români.
Consolidarea comunităţilor de români din afara graniţelor reprezintă o prioritate a statului român. Iată de ce, îmi exprim speranţa că acest eveniment va reuşi să coaguleze tinerii români în jurul unor activităţi şi proiecte menite să consolideze valorile unei democraţii autentice.
Am convingerea că cel mai bun ambasador al identităţii, valorilor şi principiilor româneşti în lume este performanţa. Propriul exemplu de excelenţă este expresia cea mai sinceră a respectului faţă de ţară, a recunoştinţei faţă de marii români.
În acest context, ţin să-mi exprim aprecierea pentru efortul de a organiza şi desfăşura, în inima Europei, această primă Gală a Studenţilor originari din Republica Moldova.
Încredinţându-vă de respectul şi sprijinul nostru, vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră şi vă rog să primiţi expresia celor mai alese gânduri.
Eugen TOMAC
DEPUTAT

Textul original