FAQ

Întrebare: Spuneți-mi vă rog dacă CV-ul trebuie să fie obligatoriu în format EUROPASS?
Răspuns GSORM: Este de dorit ca CV-ul tău să fie în format EUROPASS, dar nu este imperativ – poți expedia orice alt tip de format de CV de care dispui.

Întrebare: În ce constau premiile Galei?
Răspuns GSORM: Premiul cel mare reprezintă recunoașterea și aprecierea capacității tale academice și profesionale la nivel național, reflectată prin Diploma de excelență oferită și semnată de către oficialitățile Republicii Moldova. Respectiva Diplomă este echivalată la nivel național, chiar și internațional, dată fiind unicitatea și valoarea concursului.

Întrebare: Vreau să știu dacă voi concura cu organizatorii?
Răspuns GSORM: Nu. Nici un membru al Echipei de Pilotare nu este participant al Concursului.

Întrebare: CV-ul si scrisoarea de recomandare trebuie să fie scrise în limba română?
Răspuns GSORM: Nu este obligatoriu. Dar, poți atașa o traducere dacă dorești.

Întrebare : Pot să particip la acest concurs chiar dacă nu am rezultate excepționale la studii?
Răspuns GSORM : Performanțele academice sunt doar un criteriu de evaluare a dosarelor de candidatură. În afară de succesele la învățătura, echipa de juriu va acorda o atenție deosebită activităților extra-curriculare. Dacă te implici activ în viață comunității de studenți în care evoluezi, dacă ai realizat sau ai aplicat pentru proiecte asociative cu impact real în societate, dacă prin comportamentul tău contribui la o promovare a unei imagini pozitive a țării tale de origine în lume – atunci, la sigur, acest concurs este pentru tine!

Întrebare : Cînd vor fi publicate rezultatele concursului de dosare?
Răspuns GSORM : Rezultatele concursului vor fi publicate pe site-ul nostru www.galastudentilor.md pe data de 15 decembrie 2014.

Întrebare : Care este beneficiul personal pe care îl voi obține din participarea la concursul Gala Studenților Originari din Republica Moldova?
Răspuns GSORM : Participarea ta la concurs îți oferă posibilitatea să participi la o competiție de cel mai înalt nivel și prestigiu. Vei afla cum anume performanțele tale academice și pe alte planuri pot fi comparate cu succesele obținute de semenii tăi, studenții moldoveni din străinătate. Indiferent dacă te vei afla sau nu printre învingătorii concursului, vei fi invitat să participi la Gala Studenților pe data de 27 decembrie 2014, acolo unde vei avea posibilitatea să comunici cu colegii tăi din alte țări și din Republica Moldova, cu oficialitățile de cel mai înalt rang ai țării tale, cu decidenți din prima linie din conducerea celor mai mari companii din Republica Moldova.