Fondatori

numeDoina Guzun
Președinte „Jeunes Moldaves”

Experiențele și diplomele de studii în sfera Științelor Politice, Marketing-ului Politic, Comunicare și Geopolitică, obținute în țări precum România, SUA, Franța, i-au oferit ocazia să își expună ambițiile în cadrul mai multor activități și proiecte internaționale de ordin civic dar și profesional. Combină cercetarea pentru teza de doctorat în domeniul Migrației și Relațiilor Interetnice în cadrul Universității Paris VII Denis Diderot, cu promovarea studenților moldoveni din Franța și implicarea acestora în activități capabile să le ofere o integrare cu succes în societatea franceză.

Date de contact: [email protected]

numeDumitru Vicol
Strategist Lyxor AM

Dumitru Vicol este un tânăr ambițios care caută perfecțiunea în tot ce face. În fiece dimineață devine unul dintre sutele de mii de tineri care iau metroul spre cartierul financiar francez, unde activează în echipa de cercetare economică la Lyxor Asset Management.
Seara devine un activist social ce își dorește să aducă o schimbare. Este co-fondatorul asociației studenților moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves”, iar la moment se implică activ în proiectele diasporei. Timpul liber îl dedică hobby-urilor: vioară, cărți, Taekwondo și acrobatică. A absolvit Paris School of Economics

Date de contact: [email protected]

numeDorin Dusciac
Inginer-cercetător

Dorin Dușciac  are 32 de ani şi este inginer-cercetător în cadrul Comisariatul pentru Energie Atomică şi Energiile Alternative din Franţa. Şi-a făcut studiile la liceul „Mircea Eliade” din Chişinău. În anul 2004 a obţinut diploma de inginer la Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate din Lyon, Franţa, iar în 2008 a devenit doctor în fizică la Ecole Polytechnique din Paris.
Dorin a plecat din Republica Moldova demult, foarte demult, încă în secolul trecut. În ultimii ani, desfășoară o intensă activitate in domeniul asociativ. Se simte mereu aproape de patrie, în pofida miilor de kilometri care îl despart de ţara sa. Îi duce dorul în fiecare zi. Un peu… beaucoup… à la folie!

Date de contact: [email protected]

numeAla Mîndîcanu
ex-deputat în parlament, jurnalist, președinta CMQ, Montreal, Canada

Este cunoscută prin activitățile sale comunitare și prin implicarea în evenimente cu caracter cultural, artistic și științific. Purtător de cuvânt al Consiliului Coordonator al Diasporei. Are o experiență impresionantă în domeniul convențiilor internaționale privind drepturile omului, participând în repetate rânduri la ședințele comisiilor ONU în domeniu. În 2008 a creat asociața Comunitatea Moldovenilor din Quebec, una din cele mai active asociatii ale diasporei nord-americane. A organizat turneul lui Cleopatra și Pavel Stratan în Canada. O caracterizează simțul umorului, dragostea pentru muzica rock și cea populară, capacitatea de a munci non-stop.

Date de contact: [email protected]

numeDumitru Bocancea
Business Development UBIFRANCE

Absolvent al universitatii Paris 1 Panthéon-Sorbonne, specialitate Marketing si Vinzari, Dumitru Bocancea « isi incearca fortele » la moment pe piata din Rusia sub tutela a doua companii franceze. Il puteti intilni zilnic la camera de comert à Parisului din Moscova, mai putin in week-end si de sarbatori. Este co-fondatorrul asociatiei studentesti « Jeunes Moldaves » si jucator profesional de sah in hibernare.

Date de contact: [email protected]

numeDorin Toma
Consultant superior Investitii Cancelaria de Stat

Dorin Toma este membru al echipei programe, din cadrul Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), avînd drept responsabilități primare – domeniul investițiilor și cel al cooperării cu organizațiile / donatorii externi. Dorin are experiență în domeniu, atît practică, grație implicării în cîteva organizații non-guvernamentale internaționale (2006-2009) și a practicii de lucru în cadrul fondului privat de investiții olandez PGGM (2010), cît și teoretică, studiind în perioada 2010-2012 în Berlin, Germania. Dorin este fost bursier DAAD/OSI, deține diploma de masterat în Științe Economice și Management, oferită de Universitatea Humboldt Berlin. Vorbește fluent în limbile română, engleză, rusă și franceză

Date de contact: [email protected]

numeDana Muntean
Masterand Universitatea Warwick

Antreprenoare în devenire, manager de proiecte și specialist în comunicare de mai bine de 4 ani. În prezent își face studiile de masterat în Creative & Media Enterprises, la Universitatea Warwick, în Marea Britanie. Recent a fost liderul echipei de comunicare în cadrul Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD). Dana este în topul celor mai buni absovenți ai facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASEM-ului și a fost studentă la Bard College și BGIA (2010-2011), în cadrul la programului de schimb de experiență finanțat de Open Society Foundations. A avut 2 internshipuri în SUA, unul la Carnegie Council for Ethics in International Affairs, iar altul în compania de consultanță în dezvoltare internațională, The QED Group LLC. A fondat comunitatea de resurse umane Grape.md, a fost în echipa organizatorică a proiectelor: TEDxChișinău, Academia Ideilor 2, Clubul de Discuții Economice.
Crede că Excelența merită premiată, de aceea și a acceptat să facă parte din această echipă creativă!

Date de contact: [email protected]

numeViorel Roşcovan
Profesor-asistent Finanţe, Şcoala de Management, Rotterdam

Dr. Viorel Roşcovan este Profesor asistent de Finanţe la Şcoala de Management din Rotterdam, Universitatea Erasmus, unde își desfăşoară activitatea de cercetare şi predă în domeniile macroeconomiei, pietelor de capital şi econometrie financiară. Deţine titlul de Doctor in Finante, obţinut de la CentER, Centrul de Cercetare Economică de pe lângă Universitatea Tilburg, un Master în Finanţe de la aceeaşi universitate şi un Master în Economie de la CERGE-EI, o iniţiativă comună a Academiei de
Ştiinţe a Republicii Cehe şi a Institutului Economic. Are stagii de cercetare recente la Şcoala de Afaceri Stern, Universitatea din New York şi  Şcoala de Afaceri Mays a Universităţii A&M din Texas. În 2007, a fost premiat de Banca Centrală Europeană şi Centrul de Studii Financiare cu Premiul Lamfalussy, obţinând totodată şi Premiul Cercetătorilor Tineri Talentaţi acordat de către Reţeaua de Cercetare ERIM a Universităţii Erasmus, iar în anul 2013 a obținut premiul de cel mai bun Profesor al Şcolii de Management din Rotterdam – Universitatea Erasmus.

Date de contact: [email protected]

numeVictor Lozovanu
Cercetator Senior in Matematica la Universitatea Milano Bicocca, Milano, Italia

Victor Lozovanu este Cercetator Senior in Matematica la Universitatea Milano Bicocca, Milano, Italia. Inainte de aceasta, Victor a avut pozitii de post-doctorant la Universitatea Pierre si Marie Curie, Paris, Franta si la Universitatea Queen’s din Kingston, Ontario, Canada. Studiile doctorale si le-a facut la Universitatea Michigan, USA. Printre altele Victor a reprezentat Moldova la Olimpiada Internationala de Matematica in anul 2000 in Coreea de Sud, de unde s-a intors cu medalia de argint. Pe langa cercetare, Victor este membru activ al asociatiei UNION INTERCULTURELLE „CONSTELLATION CULTURE”, a carui scop principal este de a promova valorile culturale in toate formele ei vitale unei societati.

Date de contact: [email protected]

numeLiliana Roșca
Chef de Management Culturel

Pasionata de diversitate culturala si interculturalitate, Liliana Rosca impartaseste aceasta pasiune la Institutl Cultural Roman din Paris precum si in cadrul Asociatiei Union Interculturelle « Constellation Culture » in calitate de presedinte. Ideea de a crea o asociatie i-a venit cind a finalizat studiile la Institutul Catolic din Paris, Master 2 in
« Médiation et Négociations Interculturelle», pentru a intelege mai bine modul de comunicare intre diferite culturi, depasind stereotipurile. Gratie acestei experiente, activeaza in asociatia OVR Solidarité (France) in scopul elaborarii, dezvoltarii si promovarii proiectelor culturale cu diferite tari. Atit prezentul cit si viitorul pentru mine, nu e decit unul, realizarea diverselor proiecte prin valorizarea culturii proprii, dar si a altor tari. Liliana este licentiata in Master 2 la Agentia Europeana de Management Cultural (Paris, Franta).

Date de contact: [email protected]

numeDragoş Preda
Senior Research Fellow Eurisc Foundation

Spirit transdisciplinar, inițiator și co-organizator a numeroase proiecte sociale, culturale, educaționale din societatea civilă și din mediul public-privat din România, Dragoș Preda construiește și susține inițiative de impact printre cele mai cunoscute proiecte numărându-se Forumul Educației, Gala Clasic e Fantastic, Biblioteca de carte românească de la Torino, Simfonism Scandinav de inspirație românească, expoziția de pictură Paris Vs București, etc., precum și numeroase conferinte axate pe rolul României în plan regional și internațional. Fondator al CRREDAE și al Clubului pentru România, DP rămâne atașat de proiectul/ organizația de suflet: Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS), ținând să reitereze sincere mulțumiri membriilor pentru călătoria minunată parcursă alături de aceștia.
Revenind de curând în țară pentru a II-a oară, după o bursă a Guvernului francez la Ecole Nationale d’Administration și un Master 2 în cadrul Paris 1 Pantheon-Sorbonne, DP continuă să fie implicat în numeroase organizații ale societății civile, participând în trecut la jurizarea unor evenimente precum UN Youth Delegate, Gala Premiilor în Educație, Gala Societății Civile, etc.

De ce Gala Studenților Originari din Republica Moldova? Pe scurt: din NOSTALGIE! Nostalgia clipelor de neuitat alături de LSRS, cea a filialei LSRS Republica Moldova devenită LSB, a OSB, a Donează o carte peste Prut, a Succes în România, etc.
… a oamenilor minunați alături de care am forjat caracterul, temperat furiile și râs în clipe grele… ACASĂ rămâne ACASĂ și în limba noastră sună cel mai primitor…
Mă înclin demersului și curajului echipei organizatoare a GSORM și le urez mult succes și mulți, mulți ani înainte!

Date de contact: [email protected]