George Teodorescu susține GSORM

Decizia de a iesi din zona noastra de confort si de a ne completa studiile peste hotare, intr-un mediu academic si social care ne expune la noi provocari si ne testeaza limitele aproape zilnic, nu se ia usor. Pentru cei care pasesc insa pe aceasta cale, este un moment important de cotitura in viata, care ii marcheaza si ii defineste ca oameni si ca profesionisti. Viitori specialisti globali, la fel de confortabili, din punct de vedere profesional si cultural atat in Tokio, cat si in Rio, Moscova, New York sau Paris, sunteti veritabili ambasadori ai Moldovei in lume si duceti cu voi o parte din ea oriunde v-ati afla.

Impactul vostru asupra tarii de origine nu poate fi subestimat. Modernizarea si progresul natiunilor au fost intotdeauna strans legate de vizionarii care si-au completat studiile in marile centre universitare ale lumii si care au avut inspiratia si dorinta de a contribui ulterior – fie si in mica parte – la dezvoltarea societatilor din tarile natale. Moldova si Romania au beneficiat si ele din plin de acest fenomen – precum alte tari sau imperii mult mai mari, precum Rusia sau Japonia. O mica plimbare de-a lungul Aleii Clasicilor din Chisinau este ilustrativa – de la Nicolae Milescu-Spatarul la pasoptistii lui Alecsandri si la generatia lui Eminescu, marea majoritate din ei au studiat la Paris, Istanbul, Viena sau Berlin.

Moldova astazi are sansa sa-si cunoasca si sa-si stimeze viitorul – acei studenti cu care se mandreste. Va incurajez sa participati la concursul „Excelență Academică pentru Moldova” si nu uitati – prin curajul vostru de a va asuma destinul educational, toti sunteti deja campioni!