Laureați 2013

numeDaria Copîl

Studentul Moldovean al anului din Europa Centrală și de Est (nivel Licență)
Este studentă la anul IV a facultății de Relații Economice Internaționale la Universitatea de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO). A participat la conferințe științifico-practice în cadrul Zilelor de Știință la MGIMO și este autoare a 2 lucrări științifice despre soft power-ul statelor lumii. Este membră a cercului teatral spaniol din MGIMO și a organizației non-guvernamentale Centrul pentru cercetări sociale (Serbia), în calitate de responsabilă de proiecte. Participă la concursuri de studii de caz. Este Laureat a Festivalurilor European și Internațional de limba rusă din Sankt Petersburg. Vorbește limbile română (maternă), rusă, engleză, spaniolă, franceza și sîrbă.

CV

numeLuminița Gabura

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Licență)
Atitudinea pozitiva si spiritual de initiativa pe care le posed, m-au determinat in timpul anilor de studii sa particip la diverse conferinte si proiecte organizate in cadrul universitatii, cat si in afara ei, printre care enumar: Sesiunea Internationala de Comunicari Stiintifice “Primavara Studenteasca”, concursul national de pledoarii “Fiat Justitia”, Telders International Law Moot Competition s.a. Activitatea desfasurata in calitate de Presedinte al Comitetul de Organizare al Concursului “Fiat Justitia” m-a ajutat sa imi dezvolt competentele de conducere a unei echipe de persoane, si de coordonare a activitatii acestora. In timpul schimbului de experienta am reusit sa analizez modul de desfasurarea a activitatilor curiculare in Italia.

CV

numeEugeniu Guzun

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Licență)
Un băiat modest, zîmbăreţ şi ambiţios, Guzun Eugeniu, face paşi mici, dar siguri, spre autorealizarea personală. Student în anul II la universitatea Stockholm School of Economics in Riga, este totodată şi membru al organizaţiei Investment Fund, unde a fost ales să organizeze concursul anual “Investment Game”. Ambiţia sa şi mult efort au făcut ca Eugeniu, împreună cu 2 colegi de-ai săi să se califice în finala unui concurs internaţional de finanţe care se va desfăşura în capitala Federaţiei Ruse – Moscova. Toate realizările sale, printre care se numără şi cele citate anterior,îl caracterizează pe Guzun Eugeniu ca pe un optimist înflăcărat ce are planuri grandioase pentru viitor şi puţine lucruri il vor putea opri din această cale.

numeAlexei Zubarev

Studentul Moldovean al anului din Europa Centrală și de Est (nivel Masterat)
Eu inca din liceu am avut pasiune de stiinta care s-a manifestat prin rezultate remarcabile la olimpiade internationale. In acest drum spre succes un sprigin important mi-a acordat dr. hab. Igor Evtodiev. Acum contua colaborarea cu domnul Evtodiev in organizarea olimpiadelor de fizica.
Facand studii universitare am inceput cariera mea de cercetator. Deja am articole publicate in reviste internationale despre nanotehnologii pentru care am fost premiat de guvernul Romaniei. Actuala mea tema de cercetare este sinteza si investigarea a spirografenei, unui material exotic multe din proprietatile carora sunt mai valorase si atractive decat al altor materiale avansate folosite in nanotehnologii.

CV

numeMircea Meriacri

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Masterat)
Despre Mircea s-ar putea scrie o carte, însă în acelaşi timp e foarte greu sa-ţi găseşti cuvintele pentru a-l descrie. Tenace, vivace, conştiincios şi mărinimos sunt doar câteva din ingredientele care alcătuiesc personalitatea puternică şi caracterul statornic al unui OM care nu a uitat ce însemnă copilăria şi care, prin spiritul său creativ şi pătruns de umanitate, ştie să fie un sprijin permanent pentru cei din jurul său, o forţă care se îndreaptă spre un viitor strălucit cu o energie ce nu poate trece neobservată şi un prieten de care nu te poţi lipsi. Abilitatea sa de a fi omniprezent şi aptitudinea de a îmbrăţişa oamenii din jur sunt, însă, principalele calităţi ale carismaticului Mircea.

CV

numeStefania Spetetchi

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Masterat)
Fosta studenta in Danemarca si Suedia, si in prezent studenta in ultimul an de Masterat in Wroclaw, Polonia, continuu caut noi provocari si tind spre perfectiune in tot ceea ce fac. Studiile de licenta le-am facut in Suedia, unde am participat in mai toate activitatile extra-curriculare ale universitatii si am lucrat ca asistenta in cercetari stiintifice. In 2009, in Suedia am fost nominalizata la titul de cea mai buna studenta a anului. Iar in Polonia invat la Facultatea Relatiilor Economice Internationale si am lucrat in domeniul financiar pe intreaga durata a studiilor, initial la Franklin Templeton Investments si in prezent la Credit Suisse.

CV

numeIleana Pârțachi

Studentul Moldovean al anului din Europa Centrală și de Est (nivel Doctorat)
Absolventă a liceului ”Mircea Eliade”, Ileana a studiat peste hotarele țării pentru prima dată în cadrul programului FLEX (Future Leaders Exchange Program). Revenind în Moldova, s-a implicat activ în activități de voluntariat: a fost membru în Consiliul Studențesc al Facultății de Finanțe al Academii de Studii Economice din Moldova, coordonator de proiecte în Alianța Studenților din Moldova și coordonator în cadrul Consiliului Absolvenților Programelor de Schimb finanțate de către Guvernul SUA. Pasionată de diversitate, a studiat în Polonia, Estonia, Anglia și Belgia. La moment continuă studiile în economie la nivel de doctorat în Praga, la Centrul pentru Cercetare în Economie și Studii Post-Universitare al Universității Karlov.

CV

numeDiana Oprea

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Doctorat)
Face parte din rîndurile persoanelor, care are una din studii superioare finalizate în Republica Cehă și anume în anul 2013 a absolvit Universitatea Tehnică din Praga, obținînd titlul de Doctor în Științe Tehnice. A absolvit Universitații Tehnică din Moldova cu titlul inginer, magistru, Facultatea de Energetică, Catedra Electromecanica asemenea a finisat studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Economia Mondiala, Relații Economice Internaționale. A activat în funcția de lector asistent atît la UTM (Universitatea Tehnică din Moldova) cît și la CVUT (Universitatea Tehnică din Praga). Este autorul și coautorul a mai mult de 30 publicații în diferite reviste științifice și conferințe de nivel local și internațional, din așa țări ca: Republica Moldova, Romania, Rusia, Slovacia, Republica Ceha. Printre limbile vorbite se pot mentiona: romana, rusa, engleza, ceha și spaniola. Este o persoană serioasă, muncitoare cu bune abilități interpersonale, comunicabilă, precisă, cu simțul responsabilității bine dezvoltat.

CV

numeIon Vrabie

Mențiune specială Europa Centrală și de Est (nivel Doctorat)
Doctorand în anul I la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, România. Se recomandă drept o persoană cumpătată, meticuloasă și perseverentă. Preferă să acționeze în ordinea priorităților, asumându-și un grad înalt de responsabilitate în ceea ce face. Deși deschis la noi provocări, acceptă doar sarcini ce pot fi duse la bun sfârșit. De înclinație liberală în relațiile interumane, își dezvoltă o viziune nediscriminatorie și tolerantă. Consideră că prin educație omul se poate edifica, iar prin cultură a se autodefini.

CV

numeCristian Cerneanu

Studentul Moldovean al anului din Europa de Vest (nivel Licență)
Studiez în anul doi la facultatea de administrare a afacerilor a universității Erasmus din Rotterdam, Olanda. Acolo am încercat să mă implic la maxim atât în viața socială cât și în cea academică a universității. La moment sunt asistent universitar la două obiecte de studiu: Informatica și Microeconomia, ceea ce implică predarea seminarelor pentru studenții din primul an. De asemenea sunt membru al Consiliului Studenților Internaționali al universității și am fost selectat pentru Erasmus Honors Programme, un program de studii interdisciplinare pentru cei mai buni studenți de la toate facultățile din cadrul universității.

CV

numeTatiana Darie

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Licență)
Jurnalistă – Am acumulat experiență internațională în televiziune absolvind facultatea de jurnalism la Westminster University de la Londra, cu un schimb de experiență la una dintre cele mai prestigioase școli de jurnalism din Statele Unite – Missouri School of Journalism. Pe parcursul studiilor am avut ocazia să colaborez cu presa locală din Moldova, un afiliat NBC, corporația britanică BBC World Service, trustul american NBC News și agenția de știri Thomson Reuters. Aspir să devin corespondent internațional pentru una dintre cele mai mari companii internaționale de televiziune. Vreau să vorbesc lumii întregi și despre Moldova.

CV

numeDan Perciun

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Licență)
Dan Perciun este student in anul 3 la universitatea Cambridge din Marea Britanie. Face Politica, Psihologie si Sociologie. La moment scrie teza de licenta examinand relatia dintre discursurile identitare din Republica Moldova si integrarea europeana. A absolvit scoala de baieti Tonbridge din Regatul Unit, iar primele 10 clase le-a facut la liceul Prometeu.

CV

numeAmir Fakeeh

Studentul Moldovean al anului din Europa de Vest (nivel Masterat)
A absolvit cu onoare cursul de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor la Imperial College în 2012. A făcut studiile de master la universitatea Cambridge cu specilizare în Micro și Nanotehnologie Enterprise și a fost premiat cu distincție pentru teza de licență cu tiltul “Comercializarea Nanomaterialelor de Carbon în Industria Metalelor”. Amir vorbește mai multe limbi străine, rusa și araba fiind native. Este pasionat de evoluțiile politice și socio-economice în Orientul Mijlociu și Africa. În timpul liber, Amir practică water polo la nivel amator și activează ca actor de pantomimă

CV

numeMircea-Ion Călugăru

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Masterat)
A studiat 4 ani Ingineria Electronică și Ingineria Calculatoarelor la Universitatea Warwick. A participat activ la cercetări științifice având în palmares peste 7 proiecte realizate în domenii ca: nanotehnologii, senzori de gaze, circuite integrate semiconductoare și tehnologia imprimarii 3-dimensionale. In timpul școlii a studiat un an în Statele Unite unde a obținut rezultate academice excepționale. Acum lucrează sub tutela unei companii engleze unde este implicat în proiectarea noilor generații de imprimante 3D SLM (Selective Laser Melting). Timpul liber îl dedica Asociației Moldovenilor din Marea Britanie unde activează în calitate de vice-președinte.

CV

numeMarin Roșcovan

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Masterat)
Marin Roșcovan este student la “Universitatea Erasmus” din Rotterdem, pe cale sa absolvească programul de masterat în Finanțe cu distincția Cum Laude. Concomitent Marin este angajat la Consiliul de afaceri Moldo-Olandeze, prin intermediul căruia Marin a adus in Moldova 8 proiecte investiționale de peste 10 milioane euro în urmă căruia vor fi create peste 250 locuri de muncă în țara.

CV

numeCorina Cojocaru

Studentul Moldovean al anului din Europa de Vest (nivel Doctorat)
14 ani de studii peste hotare, absolventă „cum laude” a celor mai prestigioase instituții academice din Europa, autoare a mai multor cărți si articole despre UE, membru fondator al diverselor organizații studențești, promotor activ al culturii și valorilor naționale atât pe continentul european, cât și pe cel american și țările din Golful Piersic, după un parcurs academic totalmente în Occident (licența, doua masterate, Doctorat și post-doctorat), revine acasă pentru a schimba lucrurile din interior și pentru a se implica în diverse activități filantropice. Doctor în Drept Constituțional al Universității Paris I Sorbona, cu mențiunea „Très honorable”, cercetătoare post-doctorală a Universității din Geneva, Corina este unul din puținii experți ai Moldovei în drept constituțional comparat și unul dintre cei mai versați analiști politici pe spațiul Europei Centrale și de Sud-Est.

CV

numeOlga Gherboveț

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Doctorat)
Cu câţiva ani în urmă, întrebându-mă care e meseria pe care mi-aş dori s-o îmbraţişez, ezitam între studiile de medicina şi cele de chimie. La acea etapă din viaţa mea, un eveniment tragic m-a făcut sa înţeleg că medicii sunt deseori neputincioși în faţa unor boli, cum ar fi cancerul, din cauza lipsei medicamentelor potrivite. Astfel am ales sa fac chimie, cu speranţa ca cunoştinţele acumulate mi-ar permite sa contribui cu o mică « cărămidă » la « fortăreaţa anti-cancer ». Iată de ce, am profitat de posibilitatea de a-mi continua studiile în una din Scolile de Ingineri Franceze cu renume în domeniul chimiei organice si farmaceutice. Interes meu pentru domeniul cancerului a determinat şi alegerea subiectului de doctorat şi în pofida obstacolelor,1 cred că motivaţia, dorinţa de a ma depăşi, dar şi sprijinul celor dragi m-au ajutat mult si mă vor ajuta în continuare.

CV

numeOlga Țurcan

Mențiune specială Europa de Vest (nivel Doctorat)
Născută în or. Cantemir. Studii în pedagogie, drept, limbă și literatura franceză în or. Cahul. Titulară a unei diplome de master în Interculturalitate, plurilingvism și relații internaționale la Universitatea din Strasbourg. Pe ultima sută de metri în obținerea doctoratului în Științele Limbajului la Strasbourg. Titlul tezei: Limba franceză în Republica Moldova (prezență istorică, politică lingvistică, francofonie). Pentru finanțarea etapei finale a tezei, a realizat proiectul de colectare de fonduri Moldova, mon amour, o premieră de succes în Franța. Implicată în domeniul asociativ din 2000, în Moldova, pînă în prezent, în Franța. Pasionată de muzică (acordeon, corală). Pentru detalii : olga-turcan.eu

CV

numeEugen Ghilețchi

Studentul Moldovean al anului din SUA și Canada (nivel Licență)
Născut în oraşul Bălţi, Eugen a studiat la liceul „Spiru Haret” din Chişinău şi de curînd este absolvent al Universităţii Belmont din Nashville, SUA. În contextul dezvoltării economice şi a suportului pe care Moldova l-a primit dinspre occident în ultima perioadă, Eugen a hotarît să revină în ţară pentru a identifica şi aplica modele care pot să ofere Moldovei o creştere economică sustenabilă. În anii de studenţie a căutat să se implice în activităţi extracurriculare ce aveau să îi dezvolte capacităţile profesionale şi care i-au oferit posibilităţi să cunoască mai multe despre cultura Americană. În timpul liber îi place Fotbalul!

CV

numeFelicia Belostecinic

Mențiune specială SUA și Canada (nivel Licență)
Felicia Belostecinic e studentă la Georgetown University, School of Foreign Service în Washington, DC și își face studiile în Economia Politică Internațională. Felicia și-a început studiile gimnaziale la Liceul Mircea Eliade din Chișinau și le-a continuat la liceul Benjamin Franklin în New Orleans, Louisiana. În cadrul organizației Learning Enterprizes, în vara anului 2013 în Mauritius, Felicia a predat în bază de voluntariat limba engleză timp de 5 săptamîni. După ce a terminat programul în Mauritius – a decis să introducă LE și în Republica Moldova pentru vara anului 2014. Timpul și experiența de voluntariat în Mauritius a convins-o de importanța schimbului cultural și posibilitățile oferite în baza unei educații diverse–experiențe pe care ea speră să aducă voluntarilor care vor decide să se alăture programului în Republica Moldova în vara anului 2014.
http://www.learningenterprises.org/programs/moldova-pilot

numeDoru Mărgineanu

Mențiune specială SUA și Canada (nivel Licență)
Cu mama regizor şi tata dirijor, Doru Mărgineanu consideră că provine dintr-o familie de artişti. Apoi, şi el mînuieşte arcuşul, căntă la vioară de cincisprezece ani. Este memrbu al ansmblului de dansuri populare Hora din Montreal, deja al şaptelea an. Dar o face din dragoste si pasiune pentru arta şi cultura ţării sale de origine, preocuparea sa de bază este ştiinţa. Este student în ultimul an la facultatea de farmacie din Quebec şi este implicat activ în activitatea academică. Doru mai este si proprietar la o companie specializata în resurse umane în domeniul farmaceutic si este director de redactie pentru un jurnal farmaceutic. Chiar daca este la 1000 km de Moldova, el este implicat in activitatea politica a Republicii Moldova. Mai recent, el a citit in fata presei o declaratie de adeziune fata de parafarea acordurilor de asociere a republicii Moldova la Uniunea Europeana. Doru e cu picioarele pe pământul Canadei, dar cu inima şi sufletul în Moldova natală. Că nu degeaba Dorul îl cheamă!…

CV

numeMihai Ciorbă

Studentul Moldovean al anului din SUA și Canada (nivel Masterat)
Originar din Republica Moldova, am învățat până la 15 ani, clasa 9-a, la Liceul Miguel de Cervantes din Chișinău. In 2009 am emigrat împreună cu familia la Montreal, in provincia Québec, Canada. Aici am reușit să învăț limba franceză în câteva luni și să integrez sistemul școlar de pe loc. Am absolvit studiile secondare în 2011 obținând medalia Gubernatorului General a Canadei, distincție oferită pentru rezultate academice. După aceasta, am făcut studii la colegiul Jean-de-Brebeuf în Științe Umanitare, profil Studii internaționale, absolvind în 2013 cu distincție de excelenta pentru rezultatele academice și implicarea socio-sportiva.
La momentul actual, fac studii universitare de primul ciclu la HEC Montréal (Hautes Études Commerciales) contabilitate profesionala vizând obținerea titlului de CPA. Vorbesc fluent limbile: română, engleză, franceză, spaniolă și rusă. în 2013 de asemenea, am efectuat un stagiu în cadrul companiei farmaceutice Pfizer inc. unde am efectuat în echipă, un studiu de piață relativ la maladii afectând copii și adolescenți (sindromul Gaucher si ADHD).

CV

numeAna Bivol

Mențiune specială SUA și Canada (nivel Masterat)
Nascuta la Chisinau, eleva la liceul „C.Porumbescu”, catedra vioara la profesoara S.Balaescu. Tatal , violonistul Andrei Bivol, Maestru in Arte (orchestra „Folclor”) m-a indreptat de mica spre taramul muzicii. Dupa liceu a urmat Academia de Muzica ,Teatru si Arte Plastice din Chisinau, profesor Boris Dubossarskii. Paralel, prin concurs am fost participanta a Orchestrei Internationale (tarile CSI) de Tinere Talente. Aici am colaborat cu dirijori importanti ca Foat Mansurov, Iurii Simonov, Vladimir Spivacov, Mark Gorenshtein, urmate de turnee in New York,Paris si Moscova, Minsk, Alma-Ata s.a. Incepind cu 2011, Masteranda la DePaul University School of Music, Chicago , IL. Profesoara de vioara -Doctor Olga Dubossarskaya Kaler. Aici am sustinut recitaluri solo, concerte cu orchestra de camera si orchestra simfonica. Am colaborat cu dirijori ca Daniel Boico, Cliff Colnot, Michael Lewanski. In Iunie 2013- Bowdoin International Music Festival, Brunswick Maine SUA , unde am colaborat cu tineri interpreti din toata lumea, formand ansambluri de camera, participand in orchestra si prezentind repertoriu de vioara solo.

CV

numeVictor Buza

Premiul Special al Prim-Ministrului Republicii Moldova
Studentul Moldovean al anului din SUA și Canada (nivel Doctorat).

Am absolvit liceul Moldo-Turc în 2009, după care am studiat fizica un an la University of Minnesota – Duluth, trei la Massachusetts Institute of Technology (MIT), și în prezent îmi fac doctoratul în cosmologie teoretica la Harvard. Sunt interesat de teorii care explică originea universului, geneza galaxiilor, proprietățile materiei și energiei negre, și proveniența găurilor negre supermasive. Pînă în prezent, cele mai extensive cercetări pe care le-am efectuat au fost în cadrul MIT-ului, unde împreuna cu alți cercetători am dezvoltat tehnologii și metode științifice necesare pentru a obține cele mai mari hărți 3D ale universului. Sunt pasionat de filozofie, scriere și literatură artistică, meditație, învățămînt și sport.

CV

numeMichaela Drăgălin

Mențiune specială SUA și Canada (nivel Doctorat)
A absolvit Universitatea de Stat din Pennsylvania în 2012 cu dublă licență în economie și politici internaționale. Cercetările pentru teza în economie au înglobat studii despre perspectivele de dezvoltare a R Moldova în cazul integrării în UE și s-au soldat cu rezultate afirmative în ceea ce privește succesul economic. În prezent Michaela își face studiile la Scoala de drept Beasley a Universității Temple pentru a obține licența de Doctor în Juridică. Activitățile de voluntariat ale Michaelei includ lucrul la Fondul International pentru Populație din Moldova, la Ambasada Moldovei în Washington DC, contribuind și la activitățile organizației Moldova AID.

CV

numeEugeniu Plămădeală

Mențiune specială SUA și Canada (nivel Doctorat)
După şapte ani de şcoală în Anenii Noi, am mers la liceu în Chişinău, unde am început să mă ocup serios de fizică. În 2010 am absolvit facultatea la California Institute of Technology, iar în prezent îmi fac doctorantura în fizica materiei condensate la University of California Santa Barbara. Îmi petrec majoritatea timpului încercînd să clasific toate tipurile de materie și fenomenele colective emergente ce există in universul nostru, si care din ele sunt utile in constructia unui calculator cuantic. Mă interesează științele în general, economia, criptografia, educația, ordinile sociale, sistemele morale laice, conștiința, explorarea cosmosului.

CV

numeDorin Guțu

Studentul Moldovean al anului din Alte Continente.
Locuiesc de 7 ani in Japonia activand in cadrul Universitatii Toyama in domeniul Sistemelor Informationale Inteligente. Laboratorul nostru de cercetare Media Information and Communication Technology Laboratory (MICT) este specializat in analiza si procesarea imaginilor, crearea algoritmilor de imbunatatire a calitatii imaginilor statice si dinamice. In ultimii ani, in cooperare cu corporatia japoneza KDDI, echipa noastra a propus si implementat mai multe metode inovative de imbunatatire a compresiei transmisiei de date. Bazele de date accumulate de cadre laboratorul MICT, continand date cu valoare semnificativa pentru savantii din domeniu, au fost facute disponibile pentru accesul cercetatorilor din Moldova.

CV

numeLidia Sanduleac

Mențiune specială Alte Continente
Studenta la Central China University din orasul Wuhan, China; Facultatea Stiinte Politice (bursa Guvernului Republicii Populare Chineze). In 2008 este cistigatoare a bursei Flex in statul Missouri, SUA si absolventa a clasei bilingve francofone la Liceul „V. Alecsandri” din Ungheni. Gratie abilitatilor sportive este vicecampioana a universiadei chineze si detinatoare a titlului de ambasadoare a orasului Qingdao; multipla campioana a universitatii la atletica. Este profesoara de engleza pentru copii si adulti. Mereu social activa in cardul activitatilor extracuriculare de voluntariat; promotoare a valorilor nationale in cadrul concertelor si expozitiilor; participanta la conferintele Model United Nations. Perseverenta, ambitia, personalitatea dinamica si experientele internationale sint pasi ce o duc spre realizarea visului de a deveni ambasadoare a Republicii Moldova

CV

numeAndrei Pînzaru

Mențiune specială Alte Continente
“ Toate faptele mărețe au un inceput modest.”
Winston Churchill
Mă numesc Pînzaru Andrei , în efectuez studiile în una dintre cele mai bune universități din China , Sun Yat-Sen University, sunt tînar , plin de ambiții și devotat poporului și țării mele. Studiez Politică Internatională pentru că indentific cooperarea drept piatra de temelii al viitorului societății noastre și vreau să imi aduc aportul direct in prosperearea acestuia. Provin dintr-o familie cu venit modest , familie in care cunoștințele si educația au fost, sunt și vor fi mult mai importante decit valorile materiale.

CV

numeMaria Sumareva

Premiul pentru Arte.
Nascută la Chişinău în 1986, la 17 ani absolveşte Liceul Republican de Muzică “C.Porumbescu” şi beneficiază de o bursă integrală pentru patru ani de studii la Rowan University din SUA. În 2008 absolveşte această instituţie cu distincţia „Magna Cum Laude”, medalia pentru Realizări Creative în Arte Plastice şi Interpretative şi Premiul Mondial de Invăţămînt. Studiile postuniversitare le urmează tot în SUA. În august 2010 obţine diploma de Master de la prestigioasa Indiana University, continuindu-şi studiile la aceiasi institutie pina mai 2011 in programul Performer Diploma. Actualmente, Maria este candidat de doctorat în interpretare şi pedagogie pianistică la University of Miami.

CV

numeCristina Godoroja

Mențiune specială pentru Arte
Mă numesc Cristina Godoroja. Am studiat Antropologie la Universitatea de Stat din Moldova, Licenţă şi Masterat; am fost un an lector universitar la aceeaşi catedră; după care, plecarea mea s-a înscris ca un quod erat demonstrandum. Am urmat un Masterat în Comunicare, Cultură şi Arte la Universitatea din Algarve, Portugalia, timp în care m-am autorevelat ca un homo ludens şi am decis să-mi continui pelerinajele undeva între artă şi ştiinţă. În prezent îmi fac studiile la Şcoala de Teatru şi Film din Lisabona şi deja am început să realizez un film documentar. Vreau să transpun sufletul meu de antropolog şi poet în filme orchestrate armonios de o manieră simultan flahertiană şi tarkovskiană.

CV

numeMircea Mitrofan

Mențiune specială pentru Arte
Implicarea pentru realizarea schimbării pare a fi motto-ul lui Mircea Mitrofan. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitatea Activitate Editorială și al Facultății de Arte Frumoase, specialitatea Coregrafie, Universitatea de Stat din Moldova. După absolvirea acestor facultăți a publicat Dicționar fără Tabu, dedicat educației sexuale și publicația Migration glossary, dicționar bilingv, dedicat jurnaliștilor cum să scrie despre domeniul migrației. În 2012 a obținut Premiul pentru Tineret, secțiunea “Activism civic”, concurs organizat de Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova. În prezent, Mircea este student în anul I la Facultatea de Management Agroturistic la Universitatea BIOTERRA din București și e cursantul Școlii de Televiziune și Film TUDOR VORNICU, specialitatea Editorial Artistic. Acum are publicate pe blogul său personal peste 60 de interviuri cu jurnaliști din Republica Moldova, România și alte țări (http://mirceamitrofan.wordpress.com/).

CV

numeIulian Gramațki

Simpatia Echipei de Pilotare.
Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”; absolvent al liceului „Prometeu”.

CV

numeIrina Burlacu

Mențiune specială Simpatia Echipei de Pilotare
Irina investighează consecințele liberei circulații a forței de muncă în spațiul UE. Aplică microsimulare de taxe și beneficii pentru a evalua impactul diferențelor dintre sistemele de securitate socială și taxe asupra bunăstării cetățenilor Europeni mobili. Un interes special îl prezintă lucrătorii din zonele de frontieră (Cross-Border Regions), cum ar fi Belgia-Luxemburg (Romania-Moldova, Franta-Elvetia, etc.). Proiectul său este coordonat de Profesorul irlandez Cathal O’Donoghue și finanțat de Fondul Academic de la Luxemburg. Irina este în ultimul an de doctorat la Maastricht Graduate School of Governance și Universitatea Națiunilor Unite (UNU-MERIT). Rezultatele cercetării sale prezintă interes pentru Comisia Europeană, cât și statul olandez, pe teritoriul căruia derulează cercetarea. Urmează să prezinte rezultatele cercetării la Congresul Mondial in Sociologie, în iulie 2014, Japonia

CV

numeDorel Obadă

Mențiune specială Simpatia Echipei de Pilotare
Întotdeauna am dorit sa fac știință și părinții și profesorii m-au încurajat în aspirațiile mele. După ce am absolvit Liceul Teoretic «Gaudeamus» în 2008, am plecat in Franța pentru a studia la o școală de ingineri unde exista opțiunea care mă interesa: energia nucleară. În timp ce studiam am decis sa fac ceva diferit si după anul IV am plecat in SUA. Acolo am lucrat timp de un an într-un institut de cercetare in calitate de cercetător invitat într-un domeniu total diferit, cel al chimiei analitice. După această experiență m-am reîntors în Franța unde actualmente studiez la masterul «Energie Nucleară», specialitatea «Ciclul Combustibilului Nuclear» .

CV

numeVictor Vîntu

Mențiune specială Simpatia Echipei de Pilotare
Victor a plecat de acasa in 2007 dupa ce a primit o bursa academica de a studia la Chigwell School. Dupa ce a obtinut note mari la scoala, a fost admis la Warwick University care era clasata pe locul intii in Marea Britanie pentru specialitatea lui – contabilitate si finante. La universitate a fost presedintele societatii de antreprenori, ambasadorul unei banci de investitii (Credit Suisse) precum si un co-fondator activ al societatii Moldovenilor din Marea Britanie. Deasemenea a condus doua companii si a facut citeva internship-uri in domeniul bancar. Victor isi doreste o Moldova prospera economic, cu un nivel inalt de trai. O tara cu oameni realizati si copii fericiti alaturi de ambii parinti ai lor.