Manifesto

cropped-sigla-512.png

Gala Studenților Originari din Republica Moldova 

Ediția a VII-a – 2019

Credem că doar printr-o singură voce, prin comunități cu principii solide, unite și performanțe tehnologic, putem crea bunăstare de durată, atât pentru noi, cât și pentru cei de după noi.

Credem că doar printr-o Diasporă unită și bine organizată în apărarea valorilor comune, putem cu adevărat să protejăm drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, precum și să conectăm resursa umană și dorința acestora de implicare în proiecte concrete de acasă.

Ne dorim o societate mai prosperă pentru toți locuitorii celor două maluri de Prut și Nistru, o societate care sa ofere posibilitatea împlinirii și desăvârșirii personale a fiecărui cetățean, o societate bine ancorată în valorile europene, în care cei plecații sa revina cu drag și să producă inovație și prosperitate.”

 

Hai la Gală!

”Îți faci studiile în străinătate sau ai beneficiat de un program de mobilitate? Porți cununa de laur a cunoștințelor? Nu o mai ascunde, înregistrează-te și spune-ți povestea! Moldova vrea să te cunoască!

În decembrie 2019, Gala Studenților originari din Republica Moldova își sărbătorește cea de-a VII-a aniversare, pentru a celebra 7 ani de GSORM, pentru a  încununa performanțele deosebite ale studenților noștri ce-și fac studiile în străinătate, pentru a dezbate idei de ”azi” pentru un ”mâine” mai bun și pentru a profita de un moment convivial înainte de sfîrșitul acestui an, pentru a planifica pentru încă 10!

Pe lângă tradiționalul concurs, echipa de organizare pregătește noi surprize care vor permite participanților să exploreze modalități de implicare în diverse acțiuni de dezvoltare din țară

Evenimentul va fi constituit din două părți și se va desfășura sub genericul “Conectarea Diasporei cu Țara”.

Prima parte va fi dedicată rubricii „GSORM Innovation Hub”, în cadrul căreia se vor desfășura un workshop,. Suntem convinși că experiența internațională poate da naștere unor discuții generatoare de idei care ar putea fi implementate în Republica Moldova. De aceea, workshop-ul va facilita explorarea prin discuție a modalităților de implicare ale studenților din diasporă în activități de dezvoltare în țară (antreprenoriat, educație, activități sociale, culturale etc.).

Partea a doua va avea loc după o pauză dedicată interacțiunii dintre participanți, și va conține festivitatea de premiere a laureaților rubricii „Excelență”.

Pe lângă rubricile tradiționale (Licență, Masterat, Doctorat), în acest an anunțăm două categorii noi: categoria Erasmus, deoarece credem că experiența de a fi student atât acasă, cât și peste hotare este importantă și trebuie valorificată; și categoria Arte, fiindcă suntem de părerea că și acest domeniu are mare potențial pentru dezvoltarea societății noastre și vrem să susținem tinerii artiști din toate ramurile artei.

De asemenea, evenimentul va găzdui proiectul Profesori care inspiră, pilotat pentru prima dată în cadrul GSORM. Vom reveni cu detalii adiționale pe parcurs.

Dacă cunoști un student ce a obținut rezultate excepționale, îl poți recomanda. Persoana recomandată de tine poate fi înCUNunat(ă) la Gala 2019. Prin acest formular, vor fi contactați de membrii echipei de pilotare pentru a fi invitați să aplice în cadrul competiției.

Toate detaliile despre concurs le găsiți la adresa: http://galastudentilor.md

Până pe 15 noiembrie 2019 puteți să:

 

Puteți găsi mai multe detalii legate de regulamentul concursului aici.