Laureați 2014

 

Europa Centrală și de Est
Licență

numeGheorghe Pupazan

Absolvent al Liceului Teoretic Orizont.
În liceu m-am remarcat prin rezultate expecționale la olimpiadele internaționale și republicane de matematică. În prezent, sunt student în anul 4 la facultatea de Matematică și facultatea de Economie în cadrul Universității Americane din Bulgaria. Cîștigător al medaliei de argint in cadrul Olimpiadei Internaționale la Matematică pentru Studenți 2014 și cîștigător al medaliei de argint in cadrul Olimpiadei Europene de Sud-Est la Matematică 2012. În cadrul universității am organizat diverse lecturi despre criptografie și topologie. Pasionat de jocuri intelectuale.

CV

numeTecuci Ana-Maria

Studenta la Stockholm School of Economics in Riga.
Sunt studenta la Stockholm School of Economics in Riga unde invat economie si administrarea afacerilor. Unul din anii de liceu l-am petrecut fiind eleva de schimb intr-o familie estona, invatand la o scoala estona, evident, in Estonia. Sunt o fire foarte activa si ador sa ajut oamenii. Vara aceasta am facut vountariat in Shanghai, China. Cateva organizatii studentesti din care am facut sau fac parte: AIESEC in Letonia, Cooperation Council of the Student Association of the SSE Riga, Days of Opportunities. In acest semestru am fost si asistenta de profesor de microeconmie. Tot in acest semestru am facilitat donarea a mai mult de 50kg de dictionare si carti din partea universitatii la care studiez catre Moldova.

numeTiganu Irina

„Încearcă ! Merită! Vei reuşi!”
Aceasta este deviza conform căreia am încercat să-mi creionez personalitatea încă de pe vremea cînd eram elevă la liceu, totodată motivîndu-i şi pe cei din jurul meu să-mi urmeze calea. Sunt o persoană care crede în puterea exemplului şi a lucrului bine făcut. Responsabilă, curajoasă şi avînd un caracter unic subliniez faptul că din experienţa acumulată în perioada celor 4 ani de studenţie petrecuţi în România şi Franţa mi-a fost dat să înţeleg că munca , împreună cu pasiunea şi sacrificiul depus pentru realizarea viselor noastre au cu siguranţă ca finalitate- SUCCESUL. Stagiul de practică pe care l-am realizat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Franceză, coloborarea pe care am avut-o cu Ambasada Republicii Moldova la Viena au însemnat pentru mine o şansă extraordinară de testare a propriilor cunoştinţe în ceea ce priveşte domeniul juridic, iar senzaţia simţită odată cu recunoşinţa pentru munca depusă m-a impulsionat să evoluez şi să-mi doresc mai mult. Tot ceea ce am adunat pînă acum inclusiv rezultatele bine meritate pe care le-am obţinut în urma participării mele la concursurile naţionale şi internaţionale organizate pentru studenţi şi o experinţa memorabilă pe care am dobîndit-o practicînd acţiuni de voluntariat, constituie pentru mine punctul de plecare spre o frumoasă carieră. …””Orice poţi face, trebuie doar să începi!”” ( J.W. Goethe).

Masterat

numeBusuioc Sergiu

Este în prezent masterand în cadrul Facultăţii de Fizică
În timpul liceului a participat la numeroase olimpiade în România şi a fost membru a mai multor organizaţii non-guvernamentale. În cadru Facultăţii de Fizică se remarcă printr-o activitate academică excelentă, participă la concursuri naţionale de fizică, este reprezentantul studenţilor ca student Senator în cadrul Senatului Universităţii de Vest din Timişoara şi membru fondator al Asociaţiei Studenţilor de la Facultatea de Fizică din Timişoara. Îi place statistica şi analiza financiară, dar fizica este cea care îl defineşte.

CV

numeErmicioi Natalia

Cheia succesului cu care nu am dat gres
Eu sunt de părere că atât educația formală, cât și cea non-formală sunt importante în egală măsură, de aceea, întreaga-mi viață a fost dedicată ambelor forme de educație, dobândind astfel cunoștințe teoretice la facultate, pe care nu întârziam să le pun în practică în cadrul activităților extracurriculare. În așa mod, teoriile din cadrul materiei „management” le-am aplicat timp de 2 ani cât am fost președintele-fondator al Asociației Business Ladies Club Cluj-Napoca, în așa mod, cunoștințele din cadrul materiei „Migration and Development” le pun în practică în cadrul Organizației Internaționale pentru Migrație, unde dețin poziția de Peer Adviser și tot așa încerc să leg fiecare materie pe care o studiez, de o activitate care îmi lărgește și mai mult palmaresul de cunoștințe. Eu cred că asta este cheia succesului și cel puțin eu, până acum nu am dat greș.

CV

numeJosan Stefan

Am început studiile universitare în capitala Olteniei
În timpul facultății, mi-am propus să confer un caracter pragmatic specializării de Relații Internaționale și Studii Europene, printr-o bursă ERASMUS la Université Charles de Gaulle Lille 3. După aceasta, Universitatea Babeș-Bolyai m-a proiectat spre un Master în Studii Politice Europene Comparate, în cotutelă, la Université Paris-Est Marne-la-Vallée. Mai mult decât atât, din februarie voi adăuga un + la ERASMUS, la Universitatea din Szeged. Voluntariatul și civismul sunt pe agenda mea zilnică. Am o pasiune pentru muzica rafinată și Iarna este o slăbiciune a mea. Îmi iubesc familia și țara!

CV

Doctorat

numeDuminica Ivan

Absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat din Moldova.
A făcut masteratul şi doctoratul în cadrul Universităţii din Veliko Târnovo „Sf. Chiril şi Metodiu”, Bulgaria. Cercetează istoria bulgarilor din Basarabia. În acest sens, a editat două monografii, 3 culegeri de articole şi peste 70 de articole ştiinţifice. Promovează ştiinţa naţională la diverse conferinţe internaţionale. Din anul 2010 este implicat activ în diferite proiecte bilaterale moldo-germane, ce ţin de integrarea minorităţilor naţionale în societate şi apropierea lor de valorile europene. În 2014 a fost desemnat „Cel mai bun student străin în Bulgaria” şi „Doctorandul anului al Universităţii din Veliko Târnovo”. În același an, Agenţia pentru bulgarii de pretutindeni l-a decorat cu distincţia onorofică, iar Academia de Ştiinţe a Moldovei i-a oferit Premiul pentru realizări ştiinţifice valoroase ale tinerilor savanţi.

CV

numeMaticiuc Natalia

Sunt o moldoveanca ambitioasa si perseverenta
Iubitoare de frumos si indragostita de plaiul sau natal. Am absolvit licenta si masteratul la Facultatea de Fizica a USM, catedra Fizica aplicata si informatica. In 2010 am obtinut Bursa de Merit – gradul II. In prezent fac doctoratul in Materials Science la Tallinn University of Technology, Estonia. Aici cercetez materiale semiconductoare alternative pentru transformarea energiei solare in cea electrica, merg la scolile de vara cu tematica fotovoltaica si particip la conferintele internationale de domeniu cu prezentari orale sau poster. In viitorul apropiat ma vad acasa, implementind bagajul de cunostinte si practici acumulat in Europa.

CV

numeNagavciuc Viorica

Sunt sudent doctorand la Facultatea de Silvicultură
Universitatea Ștefean cel Mare (USV), Suceava, România, unde studiez inelele anuale de creștere a arborilor (lățimea și densitatea maximă a inelelor de creștere precum și izotopii stabili de oxigen, hidrogen și carbon în celuloză/lemn), pentru recostrucția paleoclimatului din ultimii 1000 de ani în Munții Carpați. Încă din 2011, lucrez ca asisitent de cercetare la USV, fiind implicată în mai multe proiecte de cercetare, cu scopul de-a construi prima hartă a distribuției izotopilor stabili în apa de precipitații din România (teza mea de master, 2014), de-a descifra și calibra semnalul climatic transmis de către izotopii stabili în inelele anuale de creștere a arborilor și în speleotemele de calcit, pentru reconstrucții paleoclimatice și stabilirea relațiilor dintre izotopii stabili, climat, apă fratică și apa de râu.

CV

Europa de Vest
Licență

numeBinzaru Anda

Premiantă a Societății de Chimie a Regatului Unit
Anda a fost elevă la liceul „Prometeu – Prim” și la colegiul Dollar Academy din Marea Britanie, pe care l-a absolvit ca bursieră a programului HMC Projects. Munca zilnică, sprijinul părinților și succesele obținute în anii de școală (premiantă a Societății de Chimie a Regatului Unit pentru cea mai bună lucrare de laborator din Scoția), i-au oferit posibilitatea de a-și continua studiile universitare la Medicină în Marea Britanie. În vara acestui an a absolvit cu distincție, Facultatea de Medicină la Universitatea Dundee, care i-a oferit posibilitatea de a-și începe cariera medicală, ca doctor junior în cel mai mare spital din capitala Scoției, Edinburgh, în cadrul programului de perfecționare și pregătire pentru specializare a medicilor din Marea Britanie. Aspiră să devină un specialist în domeniul Medicinei, căreia pacienții să i se adreseze cu încredere. Își dorește ca în viitor să participe la dezvoltarea sistemului medical și a educației medicale din Moldova.

CV

numeMelnic Cristina

Consideră potențiala reîntoarcere în țara
Cristina Melnic este în ultimul an de studii universitare de licență la Universitatea Oxford, Facultatea de Istorie. Succesele sale academice în domeniile de istorie, economie și business au fost demonstrate prin programele în care a participat atât în Oxford, cât și în Hong Kong. În calitate de fost Președinte al Asociației Moldovenilor din Marea Britanie, a contribuit la dezvoltarea unei platforme de comunicare dintre tinerii moldoveni din Marea Britanie și cei din Republica Moldova prin crearea portalului stagii.gov.md și a unei programe de mentorat împreună cu echipa sa. Consideră potențiala reîntoarcere în țară pentru a lucra în domeniul politicilor publice.

CV

numePartachi Profir-Petru

Student în anul II la Universitatea Cambridge din Marea Britanie
Este înrolat la cursul de Computer Science cu o ulterioară intenție de a se specializa în domeniul Inteligenței Artificiale și a Calculatoarelor Cuantice. In vara anului 2015, va urma o stagiare la Amazon Instant Video. A absolvit Seaford College în Maria Britanie după ce a studiat 10 clase la liceul Mircea Eliade. Pasionat de arta fotografică, în deosebi cea a peisajelor.

CV

Masterat

numeCerbari Mihaela

Moldova poate deveni cu adevarat o tara inovativa!
Recent am absolvit programul de Masterat in Public Management la Universitatea SDA Bocconi din Milano, Italia si deja sunt nostalgica dupa noptile lungi petrecute la biblioteca maiestrind proiectele de grup. Cu siguranta cel mai mare atu al studiilor peste hotare este concentratia impresionanta a diverselor culturi, experiente si idei creative care te impun sa gandesti cintinuu. Dupa Masterat au urmat 7 luni in plina munca, unde am reusit sa pun in practica cele invatate, si anume in cadrul Asistentei Externe a Uniunii Europene la Astana, Kazakhstan si a Organizatiei Natiunilor Unite la Geneva, Elvetia. Acolo unde au loc inconinuu negocieri globale si se nasc tot felul de proiecte am contribuit si eu , prin activitatea mea, la procesul de inovare si reformare a sistemului public european, domeniu care-l consider provocator si foarte interesant. Pana a merge la Masterat am activat in cadrul Guvernului aproape 2 ani si am participat in diverse activitati de voluntariat. Cred ca Moldova poate deveni cu adevarat o tara inovativa si competitiva pentru ca are o sumedenie de minti minunate iar eu, la randul meu, am sa incerc sa vin cu o mica contributie la acest proces.

numeChiselita Doina

Sunt o fire curioasa si ambitioasa
Cu o pasiune pentru antreprenoriat, citit si economia tarilor in curs de dezvoltare. Fac un master cu dubla diploma la UCL in Londra si Charles University in Praga, unde am primit o bursa integrala. Studiez performanta tarilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv procesul de tranzitie si strategiile de dezvoltare, ceea ce ma va ajuta sa analizez pe viitor si cazul Moldovei. Experientele de studii in SUA, Romania, Anglia si Cehia mi-au format personalitatea si mi-au schimbat viziunea asupra lumii, incurajandu-ma sa tintesc mai sus si sa devin cine sunt acum.

CV

numeRevenco Diana

Masterat in Teoria Relatiilor Internationale
Urmindu-mi pasiunea pentru limbi, am plecat in Marea Britanie, unde am avut sansa de a studia Franceza si Spaniola la Oxford, curs care mi-a dezvoltat gandirea critica si analitica. Ulterior, din dorinta de a intelege mai bine evenimentele politice si procesele care stau la baza lor, am urmat un masterat in Teoria Relatiilor Internationale la LSE, care m-a indrumat intr-un efort intelectual de a gasi explicatii la relatiile dintre tari si solutii conflictelor care survin. Prin prisma cunostintelor acumulate am analizat politica externa a Rusiei fata de Transnistria, una din principalele constringeri in drumul Moldovei spre integrarea europeana.

Doctorat

numeGonta Cristina

Iubitoare de oameni si dornica de a lucra impreuna cu altii
Studenta si ivatatoare de cand ma stiu, am ales calea academica pentru a avea timp si scuze multe pentru a studia dreptul european si dreptul concurentei. Pasionata si extrem de curioasa, am lucrat patru ani la CEDO, fascinata de lumea tribunalelor internationale. Calatoare si gata oricand pentru o noua provocare, am studiat in Romania, Franta, Germania, Elvetia si SUA, ajungand la o intelege profunda a problemelor juridice din lumea noastra si incercand sa ofer solutii. Iubitoare de oameni si dornica de a lucra impreuna cu altii, am initiat si dus la bun sfarsit proiecte legate de educatie si dezvolatre a femeilor.

numePaladi Irina

Cel mai bun Student al Academiei de Studii Economice din Moldova
Absolventă de onoare și Cel mai bun Student al Academiei de Studii Economice din Moldova, Irina și-a continuat parcursul academic de succes în Franța, absolvind un masterat în Economie și Management la Universitatea din Auvergne cu mențiunea Foarte Bine. În 3 ani de activitate în sectorul bancar din Moldova a participat la finanțarea unor proiecte complexe de investiții și implementarea produselor de finanțare inovatoare pentru R.Moldova. În prezent este doctorandă la Universitatea Paris Ouest Nanterre la Défense, unde predă cursul “Contrôle de gestion” și cercetează practicile de Management strategic al performanței organizaționale în statele Europei de Est.

numePaladi Nicolae

Nicolae Paladi este doctorant la Universitatea din Lund, Suedia
Este si cercetãtor la Institutul Suedez de Ştiinţe în Informaticã. Activitatea sa academicã este axatã primordial în domeniul securitãtii sistemelor de calculatoare şi a infrastructurii informaţionale. Activitãtile de cercetare sunt petrecute în strînsã colaborare cu companiile comerciale interesate şi autoritãţile publice locale. Rezultatele acestor cercetãri sunt deja utilizate de cãtre autoritãţile publice locale din Suedia pentru a negocia garanţiile de securitate pentru serviciile de procesare a datelor cu caracter personal. De asemenea, unele dintre rezultate au fost brevetate, împreunã cu alţi cercetãtori din Institutul Suedez de Ştiinţe în Informaticã şi Ericsson Research.

CV

SUA și Canada
Licență

numeCheian Dinis

Student în anul 3 la Massachusetts Institute of Technology
Dinis Cheian Student în anul 3 la Massachusetts Institute of Technology (MIT) la facultatea de Inginerie Electrică și Fizică. Colaborez activ cu grupul de cercetare de Fizică Optică și Electronică condus de Profesorul Rajeev Ram. Sunt interesat de domeniul circuitelor nano-photonice. Ca parte al carierei mele profesionale am avut stagiu la Broadcom Corporation (2014) și sunt curent acceptat la stagiu cu Apple inc. (2015). În timpul liber practic scrimă. Sunt membru al echipei universității și am fost membru echipei naționale al Republicii Moldova.

CV

numeCurmei Mihaela

Mihaela Curmei este studenta in anul doi la Universitatea Princeton din SUA
E unica reprezentanta din Republica Moldova acolo. In liceu s-a remarcat prin rezultatele la concursurile internationale de matematica si stiinte. In Princeton Mihaela continua sa ramana pasionata de stiintele exacte, la momentul actual ea studiaza dupa un program multidisciplinar ce cuprinde matematica aplicata, economie, finante si informatica. In ritmul frenetic al coastei de est timpul e cea mai importanta resursa, si abilitatea de a-l organiza e cheia spre succes. In ciuda acestui fapt, Mihaela e activa si in viata sociala a campusului, face parte din consiliul de conducere al Organizatiei Studentilor Internationali ce are ca scop promovarea si celebrarea diversitatii corpului studentesc.

CV

numeErhan Alina

Intenționez să revin in Moldova pentru a contribui la prosperarea ei!
Experiența mea academică de peste hotare a inceput în anii de liceu cînd am urmat St. Paul Preparatory School, SUA din cadrul NACEL International School System, dupa care am urmat University of Minnesota, TC unde imi fac studdile in Comunicarea Strategică, Stiințe Politice si Relatii Internaționale. Vara anului 2013 am petrecut-o la Sophia University din Tokyo, Japonia unde am avut ocazia să particip in cadrul unui program complex de schimb academic si cultural. PE plan Profesional am avit ocazia sa colaborez cu ONG-ur precum The Advocates for Human Rights si Habitat for Humanity unde am acumulat experiență valoroasă in domeniile de interes major. Dupa finisarea studdilor intenționez să revin in țară pentru a contribui la prosperarea ei.

Masterat

numeEni Mircea

Pasionat de arhitectura si design
Mircea Eni este student curent la Universitatea Harvard Scoala de Master in Design cu specialitate in arhitectura. Mircea a invatat arhitectura in Chicago la universitatea Illinois Institute of Technology unde a dezvoltat un interes riguros pentru design. Mircea a primit numeroase premii pe parcursul carierii sale inclusiv premiul de excelenta in arhitectura. Proiectele sale au fost expuse in Chicago, Barcelona si Seoul. Cel mai curent proiect a fost nominalizat sa apara in cartea produsa de Harvard in anul urmator.

numeIvanicichina Tatiana

Studiez la Columbia University din New York, SUA
În cadrul Programului de masterat de management a politicii economice (Program in Economic Policy Management). Posibilitatea de a studia în cadrul acestui program mi-a fost asigurată de către pogramul ”Fulbright Foreign Student” și bursa oferită de către ”Joint Japan/Worldbank Graduate Scholarship Program”. Acest program este unic prin faptul că a reunit persoane cu experiență profesională în domeniul public din 31 de țări și este axat pe dezvoltarea abilităților necesare pentru elaborarea și implementarea eficientă a politicii economice, punînd accent îndeosebi pe problemele economice cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare. Necesitatea aplicării la acest program mi-a fost inspirată de către experiența de muncă de patru ani și jumătate din cadrul Ministerului Finanțelor, de către superiori și colegi, care prin propriul exemplu mi-au demonstrat că un grad înalt de profesionalism combinat cu studii de calitate stau la baza unui sector public eficient.

CV

Restul Lumii

numeIstrati Mihai

Aleg ce e mai bun pentru un viitor frumos
Originar din satul Slobozia – Dușca raion Criuleni, am absolvit liceul în orașul Criuleni (Liceul Teoretic ”Boris Dânga” Criuleni), după care am finisat ciclul de licență în România (specializarea – Ingineria Calculatoarelor, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu) și la moment sunt student la masterîn același domeniu în Lanzhou China. Am fost membru activ al Asociației Basarabenilor din Sibiu, astfel având ocazia să particip la mai multe traininguri organizate între asociațiile de studenți din România. Calitățile ce mă reprezintă sunt: inovator, perseverent și creativ întrucât lucrurile simple la un moment te plictisesc, eu caut o metodă mai interesantă pentru a finisa cele puse în plan. Trăind în România și la moment în China cunosc stilul de viață de la est la vest și aleg ce e mai bun pentru un viitor frumos.

CV

numeRopot Ana

Manager de proiecte pentru “African Young Anterpreneurs”
Ana Ropot este originara din Chisinau si a facut studiile liceale in liceul Spiru Haret. In 2006 a plecat in Beijing unde a terminat Bachelor in Managementul International si Turism, iar in 2014 a terminat studiile de Master in Relatii International si Diplomatie, obtinind si titlul de Studenta a Anului in Universitatea de Studii Internationale si Diplomatie pentru rezultate remarcabile in studii. In present Ana se afla in republica Sud Africana unde este Manager de proiecte pentru “African Young Anterpreneurs” explorind oportunitatile de dezvoltare a tinerilor de pe continental African.

Arte

numeBaltag Roman

Scoala Superioara de Muzica din Dresda, Germania
Roman Baltag – student in anul 2 de Master la Scoala Superioara de Muzica din Dresda, Germania. Laureat al concursului international de Dirijat “Jeunesses Musicales“. A studiat arta dirijorala la Universtatea Natioanala de Muzica din Bucuresti, profesor Dumitru Goia. A urmat cursuri de perfectionare cu maiestrul Yurii Simonov (Conservatorul din Sankt-Petersburg), Colin Metters(Academia Regala din Londra) s.a.Este de parerea ca, arta, indiferent de impactul tehnologiei moderne este un mijloc de cunoastere si comunicare, o lume care nu se va demoda niciodata.

CV

numeCristea Ana

Candidat in Stiinta Artelor Muzicale, specialitatea Pian si Pedagogie
Originara din Republica Moldova, orasul Chisinau – a inceput studiile de pian la varsta de 6 ani in cadrul Liceului Republican de Muzica “Ciprian Porumbescu” cu distinsa profesoara, Doamna LarisaJar. In 2006, a fost acceptata la Rowan University, Statul New Jersey, SUA, unde i-a fost oferita bursa completa pentru studiile de Bacalureat si Masterat. Din 2012, isi continua studiile universitare de Doctorat la Universitatea Privata din Miami cu renumitul pianist si pedagog Cubanez, Santiago Rodriguez. Curent, Ana este Candidat in Stiinta Artelor Muzicale, specialitatea Pian si Pedagogie, urmind sa-si incheie studiile in primavara anului 2015.

CV

numePopescu Crina

Un copil al țării ce-și dăruiește sufletul Patriei, lasă un gol numit: Gloria Inimii.
Sunt studentă în anul III la Universitatea din Nisa Sophia Antipolis, Facultatea de Litere, Arte și Științe Umane, Departamentul Filosofie. Aici învăț cum să măsor profunzimea gândurilor dintre cuvinte și să ascult în taină dialogul cu mine însămi. Aceasta îmi permite să descriu în vers dimensiunea posibilă dintre stări și lucruri, dintre ființă și esențe. Sunt unul din fondatorii primului Atelier universitar de scrieri filosofice din Nisa, membru student al seminarului „Idée, Vérité, Image” și al Asociației Azuriene de Filosofie. Sunt autoare a două cărți de poezii intitulate: Gânduri din Gânduri (2009) și Glontele de aur (2011) dar și a diverselor articole publicate în ziarele de profil, fapt ce mă îndreptățește să fiu printre laureații a mai multor concursuri de creație din Țară și de peste hotare. Fac parte din distribuția filmului Veritatis Splendor (2012) realizat în Italia de către Producția Cinematografică Italiană Naif Film, unde interpretez rolul Mariei din Medjugorje. În prezent lucrez la o nouă carte cu poeme și aforisme ce va fi publicată în viitorul apropiat. Poezia, teatrul și filosofia definesc ființa mea în străinătate. Iar succesul pe care îl culeg, îl dedic neamului din care descind. Căci, un copil al țării ce-și dăruiește sufletul Patriei, lasă un gol numit: Gloria Inimii.

CV

Suntem mândiri de voi!!!