Reveniri care inspira 2015

Ana Niculăeș (winner)
Ana Niculaes ( Premiantă )

Odată revenită din S.U.A, Ana Niculaes a început asiduu să lucreze la visul ei – „să dezvolte psihologia în Moldova”. Din start a deschis un ONG – Centrul de Asistenţă Psihologică http://consuela.md/, prin intermediul căruia ea oferă consultații psihologice la diverse grupuri de persoane, pe diferite subiecte, la cabinet sau online. Face o promovare intensă prin diferite mijloace media și speră, spune ea, să schimbe percepția moldovenilor despre consultațiile psihologice. S-a mai angajat ca psiholog școlar în cadrul Liceului „Dante Alighieri”, unde ajută copiii din clasele primare să-și învingă temerile sau să treacă peste momentele dificile.

Valentina Brega ( winner)
Valentina Brega ( Premiantă )

Valentina Brega a revenit acasă după absolvirea ciclului de licență în domeniul finanțelor la universitatea Wofford College din Statele Unite ale Americii. În cei şase ani de la revenire, Valentina a reușit să se remarce în mai multe domenii: cel social prin intermediul ONG-ului pe care la fondat, dar și în domeniul privat prin centrul de limbi străine, pe care tot ea l-a fondat și la dezvoltarea căruia activează și astăzi. La nivel profesional viziunea Valentinei vine să crească calitatea serviciilor de studii de limbi străine de pe piața locală, aplicând idei inovative cum este modulul online de studii.

Veaceslav Savan ( winner)
Veaceslav Savan ( Premiant )

Veaceslav Savan a revenit acasă după un total de patru ani de studii (masterat, doctorat) si rezidenţiat în Franţa şi Belgia. Astăzi este medic anesteziolog şi reanimatolog, şef al Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă la un spital din Capitală. Revenirea lui Veaceslav acasă are un scop clar definit – alinierea medicinii moldave la nivel internațional.

Anastasia Ștefăniță
Anastasia Ștefăniță

Anastasia Ștefăniță a revenit în 2014 după absolvirea studiilor în Polonia. În prezent, activează la Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale în calitate de cercetător științific, fiind responsabilă de relații naționale și internaționale. Anastasia își dorește să schimbe atitudinea funcționarilor locali față de domeniul IT, să contribuie la îmbunătățirea condițiilor din spațiile rurale din punctul de vedere al tehnologiilor informaționale. De asemenea, ea simte nevoia de a produce o schimbare la nivel de leadership, viziuni și stimuli.

Liliana Caisîn a revenit acasă după studii în Germania pentru a realiza proiecte menite să crească calitatea vieții, în special a celei culturale și sociale.
Liliana Caisîn

Liliana Caisîn a revenit acasă după studii în Germania pentru a realiza proiecte menite să crească calitatea vieții, în special a celei culturale și sociale.

Natalia Scripnic
Natalia Scripnic

Natalia Scripnic a uimit prin perserverența de care a dat dovadă atât în perioada studiilor, cât și din momentul în care s-a reîntors din Norvegia. Activează în calitate de Specialist în Marketing și Comunicare, un job care o reprezintă si o ajută să-și îndeplinească visul – „să devină una din cele mai cunoscute persoane în Marketing din Moldova”. De când a revenit s-a implicat activ în organizația „Toasmasters International”, unde prin efort și dorință a reușit sa obțină titlul de „Competent Leader” și, de asemenea, funcția de VP PR Toastmasters International.

Nicolae Leontiev
Nicolae Leontiev

Nicolae Leontiev este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, România şi a revenit acasă determinat să se dedice promovării artelor în Moldova. Nicolae a început prin a iniţia campania de schimbare a imaginii Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, unde este managerul capelei corale academice „Doina”. În paralel, Nicolae a fondat un ONG prin care îşi propune dezvoltarea culturii în Moldova în special prin implementarea de proiecte transculturale (realizarea unei sinergii dintre arte).

Vasile Gherasim
Vasile Gherasim

Vasile Gherasim este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, România. Revinit recent acasă, a ales să producă impact și schimbare prin intermediul dezbaterilor. El consideră necesară instruirea unei generații apte să gândească critic și echidistant. În parteneriat cu Liga Naţională de Dezbateri și cu sprijinul partenerilor externi, Vasile va participa în organizarea a două competiții de dezbateri. La finalul competițiilor, își propune sa organizeze un Forum Civic. Vasile susține că a ales acest gen de activitate pentru că azi ţara noastră are nevoie de o generaţie tânără activă şi resposabilă civic.

Viorel Neaga
Viorel Neaga

Viorel Neaga a plecat la studii în România și Italia cu intenția clară de a reveni mai târziu acasă. Fiind pasionat de antreprenoriat, a deschis propria afacere – o băcănie conform tuturor canoanelor italiene. Viorel a fost din start conștient că domeniul antreprenoriatului în Moldova manifestă numeroase lacune. Din acest motiv el se implică în activitatea incubatorului de afaceri din Sângerei, unde vrea sa instruiască o nouă generație de antreprenori calitativi și vizionari. Nu regretă revenirea, iar principiul după care se conduce în viață este: „Cine, dacă nu eu? Când, dacă nu acum?”